Call-Center Live

Sfaturi privind intretinerea si inlocuirea anvelopelor

Stim ca  masina ta este importanta pentru tine, asa ca astazi iti propunem sa discutam despre anvelopele acesteia, fie ca vrei doar sa afli mai multe despre cum sa le intretii mai bine sau vrei sa afli ce trebuie sa ai in vedere cand le inlocuiesti.

In primul rand, trebuie sa stiti ca pentru a beneficia de un confort maxim la condus si de manevrabilitate, este esential sa aveti pe masina anvelople de la celasi producator, cu acelasi profil. Bineinteles, alegerea unui producator cat mai bun se va reflecta in calitatea anvelopelor de asemenea, asa ca atunci cand vreti sa achizitionati anvelope, nu cumparati de oriunde, ci de la comercianti de incredere.

Pentru a pastra calitatea maxima a anvelopelor pentru o perioada cat mai mare este esential sa le ingrijim corespunzator si cand sunt pe masina si cand le depozitam. Sarcina maxima a anvelopelor nu trebuie depasita, astfel este foarte important sa montam anvelopele corespunzatoare masinii pe care o conducem. De asemenea, trebuie sa verificam frecvent presiunea din pneuri si sa nu conducem prin drumuri neamenajate, care ne pot avaria serios anvelopele prin taieturi sau galme.

O anvelopa isi va pastra calitatile cat mai mult timp daca nu va fi expusa la temperaturi ridicate, surse de ozon sau radiatii. In plus, pentru a evita uzura timpurie, rotile trebuie sa fie aliniate corect si anvelopele trebuie sa fie echilibrate (ca sa nu vibreze).

O atentie deosebita alocata anvelopelor va poate aduce si o economie la consumul de carburant. De aceea, anvelopele trebuie sa fie umflate corespunzator si presiunea in pneuri sa fie adecvata.

O alta metoda pentru a preveni uzura este rotatia anvelopelor, care trebuie facuta periodic, dupa ce masina ruleaza timp de 8000-10000 km.

Daca observati probleme la anvelope, reparatia trebuie sa fie facuta de o persoana specializata. Numai un profesionist va poate spune daca un cauciuc mai poate fi utilizat sau nu, poate identifica problemele ascunse si le poate repara.

Cand anvelopele nu mai pot fi reparate sau au ajuns gradul admis de uzura, acestea trebuie schimbate neaparat, deoarece pot pune in pericol securitatea celor din masina. Un alt motiv pentru care anvelopele trebuie inlocuite este schimbarea in functie de anotimp (anvelope de vara sau anvelope de iarna).

Alegerea unor anvelope noi nu este deloc lipsita de importanta, deoarece trebuie sa cititi marcajele de pe anvelopa si sa analizati daca este potrivita pentru masina dumneavoastra. Ori de cate ori considerati necesar cereti sfatul profesionistilor sau comerciantilor pentru a va asigura ca faceti cea mai buna alegere.

 

Durata de viata a anvelopelor depinde foarte mult de disponibilitatea soferului de a-i verifica periodic aspectul exterior, dar si de a o duce la un service pentru a fi verificate si zonele mai putin vizibile cu ochiul liber. Chiar si cand nu sunt folosite, anvelopele trebuie depozitate corect, intr-un loc ferit de umezeala si lumina si verificate, de asemenea, periodic. Orice investitie in anvelopele masinii isi va maximiza profitabilitatea daca si dumneavoastra va ingijiti de starea lor dupa ce le-ati achizitionat de la comercianti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

preloader