Call-Center Live

Ce semnifica indicii de sarcină, respectiv viteză ai anvelopelor?

Indicele de sarcină reprezinta capacitatea maxima pe care o poate suporta un pneu, fara a acesta sa sufere modificari sau deformari ireversibile. Cu alte cuvinte acesta arata limita pana la care poate fi incarcat autovehiculul, incluzand si greutatea sa. Acest indice il gasiti pe partea laterala a anvelopei.

In functie de ce tip de anvelopa va achizitionati, trebuie sa cititi manualul de instructiuni, pentru a va incadra in indicele de sarcina impus de producatorul pneului.

Intotdeauna trebuie sa stiti ca acest indice se afla undeva la cel puțin jumătate din incarcatura suportata de osie.

Indicele de sarcina si viteza este important de cunoscut, mai ales pentru aautovehiculele de transport marfa su de transport public. Asadar daca aveti o firma de transport, de constructii, alegeti calitatea inainte de orice si va garantam rezistenta si durabilitate in timp a cauciucurilor. Folositi pneurile corespunzator, pentru a le creste durata de viata si veti face economii, chiar daca apparent sunteti nevoit sa scoateti mai multi bani din buzunar.

Fiecare pneu este construit pentru a rula pe un anumit tip de drum, in anumite conditii meteorologice, dar are si o viteza maxima de rulare, de care trebuie sa tineti cont. Sunt cateva detalii mici, dar care pot face diferenta intre risc si siguranta in timpul deplasarii pe drumurile publice.

Indicele de viteză este reprezentat printr-o litera, notata pe flancul fiecarui cauciuc,  si indica vitaza maxima cu care poate rula pneul in conditii de siguranta.

Foarte important cand alegeti pneurile, pentru a le schimba, verificati indicele de viteza notat pe anvelope, pentru a cumpara una noua cu un indice similar, sau superior. Nu montati un pneu cu un indice de viteza inferior celui montat deja pe masina.

Acest lucru este interzis prin lege, atat in cazul indicelui de viteza cat si in cazul indicelui de sarcina. Se poate monta un pneu cu indice superior, dar niciodata cu unul inferior!

In comert puttei gasi inca un tip de anvelope, catalogate drept anvelope ZR. Putini stiu ce inseamna acest lucru, astfel as vrea sa va ajut sa intelegeti despre ce este vorba.

Cauciucurile ZR sunt cele realizate pentru a putea rula cu o viteza mai mare de 240 km/h. aici intra categoriile de pneuri notate cu indicia  W și Y. Sunt  anvelope create pentru  performanțe înalte. Anvelopele ZR pot fi inscriptionate doar cu litera Z, pe flanc.

Pentru functionarea in conditii optime a masinii, echipati-va cu anvelopele potrivite.

Ca regula generala, niciodata nu folositi o anvelopa inferioara celei pe care o demontati de pe masina. Pentru un plus de putere, alegeti mereu un pneu cu un indice superior.

Pentru detalii si informatii suplimentare, cititi manualele de instructiuni sau contacti-ne telefonic. Un tehnician care are pregatirea necesara si toate cunostinteledin domeniul anvelopelor,  va poate informa si indruma in alegerea cauciucurilor, in functie de sezon, de performanta pe care o doriti, de necesitatile dvs. Puteti face economii serioase, daca va cumparati anvelope care sa faca fata volumului dvs de lucru, volumului de rulaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

preloader