Call-Center Live

Ce faceti cu un pneu aplatizat?

Ati ales sa mergeti pe varianta de anvelope de iarna si de vara, in functie de sezon. Asta implica o grija mai mare din partea dvs in ceea ce priveste depozitarea si pastrarea in conditii optime a celor demontate.

Un cauciuc lasat mai mult timp in aceeasi pozitie se poate aplatiza considerabil. Daca aceasta aplatizare este doar putin sesizabila, puteti avea noroc, si odata cu incalzirea cauciucului sa dispara. Insa daca ati lasat anvelopele mai mult timp, undeva peste 6 luni, fara sa le invartiti, aplatizarea aparuta poate sa fie ireversibila si daunele irecuperabile.

Nu uitati de variatiile de temperatura, care pot afecta rezistenta pneurilor, asa ca alegeti beciul ca loc de depozitare, daca aveti aceasta posibilitate, in detrimentul garajului, sau a unui depozit. Detalii mici, dar vitale pentru cauciucuri.

Trebuie sa stiti ca in fenomenul de aplatizare si revenire al anvelopelor, intervine si calitatea acestora.

Anvelopele de mare performata, care au un indice de viteza mai ridicat,  sunt mai predispuse la aparitia fenomenului de aplatizare, deoarece in compozitia anvelopelor nailonul este preponderent, material cunoscut cu nivel de elasticitate crescut.

De asemenea daca profilul cauciucului este unul mai ingust, fenmenul de aplatizare poate surveni mai repede.

Pe de alta parte daca va pastrati anvelopele pe jante, nu uitati sa le umflati la presiunea recomandata, pentru ca sa le cresteti rezistenta la aplatizare si deformare.

Pentru a va fi mai usor in rotirea anvelopelor, si a nu uita cum le-ati invartit, mai ales ca vor trece cateva luni bune pana le veti mai folosi, nu uitati sa va notati pe pneuri, care este fata stanga, care este fata dreapta si sa va tineti o evidenta a rotirilor.

Daca nu folositi autovehiculul mai mult timp consecutiv, trebuie sa respectati niste principii, pentru a avea grija de anvelope si a le creste durata de viata. Ar fi ideal, daca bineinteles aveti si posibilitatea sa efctuati ceea ce urmeaza sa va spunem. Suspendarea masinii pe un sistem de ridicare, ar scapa anvelopele de o parte din greutatea masinii dvs si automat le-ati mari rezistenta. Daca nu puteti efectua aceasta manevra, va trebui sa cresteti presiunea din cauciucuri cu pana la 25%. Si nu uitati sa mutati masina la fiecare trei luni.

O serie de masuri elementare, usor de indeplinit, dar deosebit de importante in materie de depozitare si stocare a anvelopelor, de la un sezon la altul, sau daca nu folositi masina o anumita perioada de timp.

Informatii gratuite oferite de tehnicienii nostri, care va pot scuti de neplacerea de a fi nevoiti sa va cumparati anvelope noi, in situatia in care v-ati lasat masina in parcare mai mult timp, sau v-ati depozitat pneurile de la un sezon la altul.

Nu aveti nico grija cu noi, stim totul despre anvelope si vrem sa va ajutam sa le ageti intotdeauna pe cele mai bune si sa le ingrijiti pe cele gata achizitionate, pentru a va putea bucura de ele timp indelungat si a nu fi nevoiti sa faceti cheltuieli in plus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

preloader