Call-Center Live

Anvelopele demo si ce semnifica seria DOT!

Poate ai auzit mult vorindu-se de asa numitele anvelope demo, prin service-uri sau prin magazinele de specialitate. Cu siguranta va intrebati ce e cu aceste anvelope, caci probabil ati gasit la preturi avantajoase astfel de cauciucuri, insa nu ati stiut ce caracteristici au, de ce sunt numite asa. Mu puteti cumpara ceva ce nu stiti exact ce contine.

Asa ca va informam noi.

Anvelopele demo sunt cele care au mai fost montate si demontate o data, care au fost rulate cativa kilometri. Deci cu alte cuvinte au fost deja testate, insa nu va ganditi ca sunt uzate, ca sunt anvelope second – hand.

De cele mai multe ori anvelopele demo, au mai fost utilizate in situatii precum cele descrise mai jos. Au putut fi montate pe masinile din saloanele auto, au fost montate pentru a se efectua anumite teste in uzina producatorului, au fost montate pe un autovehicul, care a fost transportat cu trenul sau cu camionl, deci nicidecum nu pe roti, deci anvelopele demo nu sunt uzate, nu sunt folosite excesiv.

Pentru acest tip de anvelope, demo, producatorul ofera aceeasi garantie precum este oferita unui cauciuc nou. Pentru adancimea santurilor se garanteaza un minimum de 99%, dar de cele mai multe ori aceste anelope nu sunt deloc uzate si adancimea este de 100%, fiind montate mai mult pentru design, nefiind folosite pentru deplasarea masinii, sau daca au fost vorbim aici e uzina, de un salon auto, si nicidecum nu au fost rulate pe drumuri lungi.

Prin urmare anveopele demo sunt ideale pentru cei care cauta sa speculeze preturi avantajoase. Calitatea este asemeni unei anvelope noi, iar pretul diminuat cu pana la 10%. Siguranta si confortul oferite sunt de 100% insa.

O alta problema cu care va puteti confrunta este seria DOT (Department of Transportation) care apare trecuta pe anvelopa. Poate nu fi se pare deloc un detaliu important, insa daca sunteti putin atent, nu va paote pacali nimeni in privinta unui pneu, caci cu ajutorul seriei puteti afla data de fabricatie a anvelopei.

Seria DOT a anvelopei este formata din patru cifre, care codifica săptămâna și anul de fabricare.

Alegem un exemplu pentru a va da seama cum functioneaza acest cod. De exemplu daca pe pneu apare 2311, asta inseamna ca  pneul a fost fabricat în a 23-a săptămână a anului 2011.

Acum puteti urmari exact ce cumparati, ce vechime are. Insa se pune problema performantei unui cauciuc produs cu un an sau chiar doi in urma.

Trebuie sa stiti ca in urma avansarii tehnologiiilor de productie a cauciucurilor, acesta este tot mai performant si mai rezistent in timp. Asadar chiar daca un pneu este produs cu ceva vreme in urma, este la fel de performant, cu conditia sa fie depozitat corespunzator.

Nu uitati insa de seria DOT. Sa nu va lasati pacaliti, caci un cauciuc produs in urma cu 1 sau 2 ani, e la fel de performant, insa merita un discount pe masura, de care ar fi bine sa beneficiati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

preloader